Pin It

 

Môj obľúbený low carb dezert. Rýchly a výborný. Pritom vôbec nepocítite, že je low carb. Hotové guličky skúste dať na hodinku do mrazničky.

 

Suroviny:

125 g mascarpone

80 g mandľovej múky

Uvarená ideálne zrnková káva (ak máte len rozpustnú nevadí)

Horké kakao

Sladidlo podľa chuti, ja dávam čakankový sirup, alebo lyžičku xylitolu

 

Postup:

Uvarenú kávu necháme vychladnúť. Mascarpone vymiešame s mandľovou múkou a sladidlom. Po lyžiciach pridávame kávu (tak 3-4 lyžice). Riadne vymiešame a hmotu necháme aspoň hodinu v chladničke. Potom vytvarujeme guličky a obalíme ich v horkom kakau. Ak chceme guličky servírovať neskôr, môžeme ich obaliť až tesne pred servírovaním.