Pin It

Príprava tohto dezertu je extrémne jednoduchá. Za pár minút máte všetko nachystané a za hodinku v mrazničke je dezert hotový.  Po jeho ochutnaní neuveríte, že je low carb.

 

Suroviny:

100 g horkej čokolády 85% alebo viac

35 – 40 g xylitolu, alebo iné obľúbené sladidlo, napríklad čakankový sirup

115 g masla

150 ml smotany 30%

Lyžička vanilkovej arómy

 

Postup:

Nachystáme si štvorcovú, alebo obdĺžnikovú formu a vystelieme ju papierom na pečenie. Čokoládu nakrájame na malé kúsky. Maslo rozkrájame na niekoľko kusov aby sa ľahšie rozpustilo. Všetky suroviny si nachystáme do misky, ktorú môžeme použiť v mikrovlnke. Vložíme do mikrovlnky na 30 sekúnd, pomiešame a opakujeme ďalších 30 sekúnd. Keď je maslo a čokoláda už takmer rozpustená (nemusí byť úplne), vymiešame zmes ručným, alebo elektrickým šľahačom. Úplne zjednotenú hmotu nalejeme do nachystanej formy a vložíme na hodinu až hodinu a pól do mrazničky. Dezert môžeme hneď potom nakrájať na obdĺžniky. Uchovávame vždy v chladničke.