Arašidy sú častou témou u low carberov. Niektorí ich uznávajú, iní odsudzujú. Ja s arašidmi problém v rámci môjho low carb životného štýlu nemám. Arašidové maslo kupujem v bio kvalite a bez prísad, samozrejme bez cukru.

 

Suroviny:

120 g arašidového masla

115 g masla

30 – 35 g xylitolu

Vanilková esencia

Soľ

 

Postup:

Maslo rozpustíme na miernom ohni spolu so xylitolom. Pridáme ešte štipku soli. Do rozpusteného masla pridáme teraz arašidové maslo a miešame. Keď je rozpustené odstavíme z ohňa a pridáme trošku vanilkovej esencie.

Štvorcovú formu vystelieme papierom na pečenie. Hmotu vylejeme do formy a potrasieme aby sa povrch vyrovnal. Uložíme do mrazáku na hodinu až dve. Potom vyberieme a nakrájame na štvorce, alebo obdĺžniky. Skladujeme vždy v chladničke.