Pin It

 

Keď dostanete chuť na niečo extrémne čokoládové skúste tieto brownies. Sú bezlepkové, parve (ak použijete tú správnu čokoládu), veľmi rýchle na prípravu a určite neuhádnete z čoho sú vyrobené. Na ich výrobu som použila konzervu cíceru, ale dajú sa výborne pripraviť aj z konzervy akejkoľvek fazule. Keďže mám doma vždy aspoň jednu konzervu cíceru kvôli častej výrobe hummusu, u mňa vyhráva práve cícer. Pri pečení dávajte pozor na čas, aby koláčik nevyschol.

 

Suroviny:

1 konzerva cíceru

100 g čokolády, 70 percentnej, alebo akú máte najradšej

80 g cukru

Balíček vanilkového cukru (20 g), prípadne trošku vanilkovej esencie

35 g horkého kakaa

3 vajíčka

4 lyžice oleja

1 lyžička prášku do pečiva

Štipka soli

 

Postup:

Cícer, alebo fazuľu z konzervy zlejeme a poriadne prepláchneme. Čokoládu pokrájame na kúsky. Cícer spolu so všetkými ďalšími ingredienciami vložíme do klasického vysokého mixéra a riadne rozmixujeme. Trochu čokolády si necháme na posypanie. Masu vylejeme do menšej formy alebo pekáčika vyloženého papierom na pečenie. Posypeme zbytkom čokolády.

Pečieme na 180° po dobu 20 minút. Skúsime špáratkom, či je koláčik upečený. Ak nie, pečieme ešte 5 minút. Koláčik sa nesmie presušiť, na brownies je výborná práve ich konzistencia.