Pin It

Tento recept je výborný na chladné jesenné a zimné večery. Ide o jednoduchú úpravu jabĺčiek, ktorú zvládnu aj trochu väčšie deti. 

Suroviny:

2 jablká

4 ks datlí

hrsť orechov alebo mandlí

2 čajové lyžičky džemu

1 čajová lyžička medu

Postup:

Predhrejeme rúru na 180 stupňov. Vykôstkované datle nakrájame na malé kúsky. Hrsť orechov alebo mandlí nakrájame, alebo podrvíme valčekom. Datle a orechy zmiešame s džemom a medom. Jablká umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do diery od jadrovníka umiestnime datľovú zmes. Takto naplnené jablká postavíme do pekáča, alebo na hlbší plech, najlepšie tak, aby boli opreté o kraj a stáli rovno. Pečieme asi 20 minút.