Pin It

Slané slimáčiky z lístkového cesta rada pripravujem na rôzne oslavy a posedenia. Pripravím ich vždy behom chvíľky a zo zbytkov cesta pripravím tyčinky jednoducho tak, že cesto nakrájam na tyčinky, potriem vajíčkom a posypem syrom, alebo makom, či sezamom. 

Suroviny:


Lístkové cesto (už vyvaľkané a na papieri na pečenie nám ušetrí čas)

Čerstvá rucola, alebo baby špenát

Plátkový syr

Vajíčko na potretie

Postup:


Predhrejeme rúru na 220°, prípadne sa riadime pokynmi na balení cesta. Cesto rozbalíme a poukladáme naňho rucolu, alebo baby špenátvo väčšom množstve. Celú plochu pokryjeme plátkovým syrom. Zrolujeme opatrne začínajúc z kratšej strany obdĺžnika. Zrolované cesto nakrájame na asi 1,5cm hrubé kusy, poukladáme ich na plech nie veľmi natesno, aby sa pri pečení nespojili. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 20 minút.