Pin It

Mäsožravci sa na Pesach majú čomu tešiť! Tým, že počas Pesachu nejeme nič z obyčajnej múky a ani kopec ďalších vecí, môžeme si aspoň dopriať mäso. Teda tí, ktorí ho jedia. Brisket je v zahraničí považovaný za tradičné pesachové jedlo. U nás tak známy nie je, čo je vlastne škoda. Verím, že sa necháte týmto receptom inšpirovať a skúsite ho. Variant je veľa, môžete skúsiť mäso podliať vínom, alebo vývarom, ak by sa vám tento recept zdal príliš jednoduchý.

 

Suroviny:

700 g hovädzieho mäsa (hruď alebo iná časť vhodná na pečenie)

Jemná macesová múka

1 plechovka lúpaných krájaných paradajok

Mletá sladká paprika

Cesnakový prášok, alebo čerstvý cesnak

Soľ, korenie

 

Postup:

Mäso v kuse obalíme v jemnej macesové múke. Na panvici rozpálime olej a mäso po všetkých stranách opražíme do hneda. Zatiahne sa a pečením neuschne. Medzitým si pripravíme koreniny. Zmiešame mletú sladkú papriku, soľ, korenie a cesnak.

Keď je mäso orestované, vložíme ho do pekáča. Na panvici, kde sme mäso restovali, pridáme trochu oleja a pridáme paradajky a časť korenia a premiešame. Varíme pár minút. Zvyškom korenia mäso potrieme. Na mäso potom nalejeme paradajky z panvice a prikryté pečieme asi 2 hodiny na 185 °. Servírujeme nakrájané na plátky. Uvedené množstvo mäsa je asi pre dve až tri osoby.