Pin It

Na Pesach je jednou z mojich obľúbených potravín ryba. Chutí celej rodine a ľahko sa upraví tak, aby sa mohla jesť práve na tento sviatok. Krokety sú len jednou z mnohých možností. Môžete skúsiť krokety upiecť ak ich nechcete vyprážať. My často nevyprážame, ale v tomto prípade robím výnimku.

 

Suroviny:

250 g uvarenej ryby (kapor, treska)

2 vajcia

1 cibuľa

Citrónová šťava z 1 citróna

4 lyžice jemnej macesové múky + trochu na obaľovanie

petržlenová vňať

Soľ, korenie

Olej na vyprážanie

 

V chopperi nakrájame nadrobno cibuľu. Pridáme očistenú rybu, macesovou múku, jedno vajce, trochu citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, soľ a korenie. Rozmixujeme a z hmoty rukami tvoríme krokety. Každú namočíme v rozmiešanom vajci a obalíme v macesovej múke. Smažíme na rozpálenom oleji dohneda. Necháme odkvapkať a servírujeme najlepšie horúce, pokvapkané citrónovou šťavou a posypané petržlenovou vňaťou.