Pin It

Suroviny:

 

100 g horkej čokolády

125 g masla

100 g trstinového cukru

160 g macesové múky

3 vajcia

Lyžička vanilkovej esencie (môžeme vynechať)

 

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke a necháme vychladnúť. Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom. Bielky vyšľaháme na sneh. Rozpustenú čokoládu zmiešame so žĺtkovou zmesou. Pridáme vanilkovú esenciu a postupne pridávame macesovou múku. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.

Štvorcovú formu vymastíme olejom, alebo použijeme papier na pečenie. Hmotu nalejeme do formy tak, aby mala hrúbku asi 2 cm. Pečieme 20 minút na 180 °. Potom znížime teplotu na 150 ° a pečieme ešte 10 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame dreveným špáradlom. Brownies necháme vychladnúť vo forme. Vychladnuté nakrájame na štvorce.