Suroviny

100 g horkej čokolády
125 g masla
100 g trstinového cukru
160 g macesové múky
3 vajcia
Lyžička vanilkovej esencie (môžeme vynechať)
Lahodné brownies k Pesachu

Postup

1.Rúru predhrejeme na 180 °. Čokoládu spolu s maslom rozpustíme nad parou alebo v mikrovlnke a necháme vychladnúť.
2.Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom. Bielky vyšľaháme na sneh. Rozpustenú čokoládu zmiešame so žĺtkovou zmesou.
3.Pridáme vanilkovú esenciu a postupne pridávame macesovou múku. Nakoniec jemne primiešame sneh z bielkov.
4.Štvorcovú formu vymastíme olejom, alebo použijeme papier na pečenie. Hmotu nalejeme do formy tak, aby mala hrúbku asi 2 cm.
5.Pečieme 20 minút na 180 °. Potom znížime teplotu na 150 ° a pečieme ešte 10 minút. Či je cesto upečené, vyskúšame dreveným špáradlom.
6.Brownies necháme vychladnúť vo forme. Vychladnuté nakrájame na štvorce.