Pin It

 

Milujem zeleninu. Ale keď ide o baklažán, úplne sa prestávam ovládať. Bude to asi tým, že počas môjho dlhého pobytu v Taliansku bol baklažán veľmi častou zložkou mojich obedov. Naspäť doma sa zas stal tým, čo mi Sicíliu pripomína.

Jedným z mojich obľúbených šabesových receptov je tento šalát z baklažánu. Navzdory tomu, že ide o zeleninu prevažne z teplejších oblastí, tento recept pochádza od známej zo Švédska.

 

 

 

 

Suroviny:

1-2 baklažány

1 kvalitný biely jogurt

strúčik cesnaku

soľ

čierne korenie

petržlenová vňať

 

Postup:

Baklažán nakrájame pól centimetrové kolieska a opečieme ich na oleji. Necháme odkvapkať a vychladnúť na papieri. V miske zmiešame jogurt, rozpučený cesnak, soľ, korenie a nakrájanú petržlenovú vňať. Zmiešame dokopy s opečeným baklažánom a pred servírovaním necháme chvíľu odstáť.