Je tu ďalší z mojich (nielen) šábesových šalátov. Tento mám rada hlavne pre sviežosť a vôňu feniklu no a samozrejme pre jeho jednoduchosť. Naučila som sa ho robiť na Sicílii, kde je veľmi obľúbený. Mnohí do neho ešte pridávajú napríklad kyslé rybičky, či sušené rajčiny. 

 

Suroviny:

1 fenikel

1 pomaranč

Hrsť vlašských, alebo pekanových orechov

Olivový olej

Soľ

 

Postup:

Fenikel očistíme tak, že odstránime tvrdšie drevnaté časti a aj prípadný kus zelenej stonky. Oddelíme od seba jednotlivé vrstvy a po jednom umyjeme. Nakrájame na prúžky. Pomaranč ošúpeme a nakrájame na krúžky, ktoré ešte nakrájame na štvrtiny. Orechy môžeme nakrájať na menšie kusy. Suroviny zmiešame, pridáme olej a soľ podľa chuti.