Pin It

K receptom na Šábes u nás neodmysliteľne patria plnené vajíčka. Pripravujeme ich spolu s deťmi, ktoré si môžu samé určiť, ako chcú vajíčka prerezať a ako ich hotové ozdobiť. Skladovať ich asi treba v chladničke, ale túto potrebu sme nikdy nemali, vždy zmiznú za chvíľu.

Suroviny: 

4 vajíčka

2 čajové lyžičky horčice

Soľ, mleté ​​čierne korenie

Pažítka, alebo papriková pasta na ozdobu

Postup:

Vajíčka uvaríme natvrdo vo vode alebo vo vajíčkovare. Keď sú uvarené schladíme ich v miske so studenou vodou. Vajíčka ošúpeme a opatrne pozdĺžne rozkrojíme. Žĺtky vydlabeme a dáme do misky, kam pridáme horčicu a vidličkou rozmiešame. Osolíme, okoreníme a ochutnáme. Zmesou potom naplníme bielky a ozdobíme napríklad paprikovou pastou alebo petržlenovou vňaťou či pažítkou. Paprikovú pastu zakúpite napríklad v maďarských potravinách. Z uvedeného množstva získame 8 kusov.