Počas môjho života na Sicílii som sa naučila robiť tento skvelý osviežujúci šalát. Miestne obchodíky so zeleninou ponúkajú vždy poobede okrem skvelej čerstvej zeleniny aj zemiaky varené v šupke, varené zelené fazuľky, a pečené cibule, či papriky. Práve z niektorých z týchto ingrediencií sa skladá tento jednoduchý šalát, ktorý som prebrala od miestnych a robila ho vždy na šábes.
Suroviny:
4 zemiaky
Miska zelených fazuliek, kľudne mrazených
3-4 cherry, alebo obyčajné rajčiny
Olivový olej
Soľ
Oregano
Postup:
Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Ak majú veľmi jemnú šupku a máte to radi, nešúpte ich. Fazuľky uvaríme vo vode, ak pracujeme z čerstvými, odstránime z nich špic a ak sa nám to podarí aj vlas z celej dĺžky fazuľky. Čerstvé fazuľky po uvarení nakrájame, mrazené sú väčšinou už nakrájané. Zemiaky a fazuľky necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté ich zmiešame s nakrájanými cherry rajčinkami. Dochutíme olivovým olejom, soľou a oreganom. Pred servírovaním vložíme ešte do chladničky, aby bol šalát svieži.