Suroviny

Suroviny na cesto:
250 g polohrubej múky
250 g masla
250 g jemného tvarohu
Suroviny na plnku:
250 g jemného tvarohu
1 vanilkový cukor
2 – 3 lyžice kryštálového cukru
Hrsť hrozienok
Delkelach sú taštičky z tvarohového cesta, plnené tvarohovou plnkou. Niečo ako double tvaroh. Ide predsa o recept na sviatok Šavuot, tak sa mi to zdá takto správne. Môžete ich plniť aj inou plnkou, kľudne dobrým džemom, alebo čokoládou. Po upečení ich niektorí obaľujú v práškovom cukre.

Postup

1.Hrozienka namočíme do vody. Múku, maslo a tvaroh rýchlo spracujeme do cesta.
2.Zabalíme ho do fólie a dáme na pár minút do mrazničky. Medzitým si pripravíme plnku. Tvaroh vymiešame s cukrom a pridáme hrozienka. Potom už len zľahka premiešame.
3.Cesto natenko vyvaľkáme (2 mm) a vykrajujeme kruhy s priemerom asi 10cm. Pomocou dvoch lyžičiek položíme do stredu každého kruhu trochu plnky. Kruh preložíme na polovicu a okraje poriadne zatlačíme.
4.Pečieme na papieri na pečenie, v statickej rúre vyhriatej na 180° asi 30 minút. Ku koncu odporúčam pustiť rúru na pečenie zhora na vyššej teplote, aby taštičky získali zlatú farbu.
5.Pri tom ich ale treba stále sledovať a neprekročiť pár minút