Suroviny

1 fenikel
1 pomaranč
Hrsť vlašských, alebo pekanových orechov
Olivový olej
Soľ
Je tu ďalší z mojich (nielen) šábesových šalátov. Tento mám rada hlavne pre sviežosť a vôňu feniklu no a samozrejme pre jeho jednoduchosť. Naučila som sa ho robiť na Sicílii, kde je veľmi obľúbený. Mnohí do neho ešte pridávajú napríklad kyslé rybičky, či sušené rajčiny.

Postup

1.Fenikel očistíme tak, že odstránime tvrdšie drevnaté časti a aj prípadný kus zelenej stonky.
2.Oddelíme od seba jednotlivé vrstvy a po jednom umyjeme. Nakrájame na prúžky.
3.Pomaranč ošúpeme a nakrájame na krúžky, ktoré ešte nakrájame na štvrtiny.
4.Orechy môžeme nakrájať na menšie kusy. Suroviny zmiešame, pridáme olej a soľ podľa chuti.