Suroviny

Polovica hlavičky surovej bielej kapusty
Asi polovica malého balenia ančovičiek v oleji
Olej z ančovičiek
Olivový olej
Tento recept som dostala od známej z Talianska. Pôvodná verzia neobsahovala kapustu, ale inú zeleninu, ktorú u nás bežne nedostať. Povedala som si, že musím skúsiť využiť ančovičkovú zálievku na inú chrumkavú zeleninu. Šalát sa vydaril možno lepšie ako originál. Ešte jedna poznámka: kapustu neumývam, ale ak chcete, kľudne ju umyte a osušte.

Postup

1.Kapustu nakrájame na tenké prúžky a vložíme do väčšej misy. Prúžky od seba oddelíme.
2.Do vysokej nádoby vložíme ančovičky aj s trochou oleja a pridáme trochu olivového oleja. Tyčovým mixérom rozmixujeme ančovičky do hladka.
3.Ak zálievka nie je dosť riedka pridáme trochu olivového oleja. Zálievkou polejeme nakrájanú kapustu a riadne premiešame.
4.Necháme chvíľu odstáť a podávame. Nedosoľujeme, ančovičky sú veľmi slané.