Suroviny

1 vanička polotučného tvarohu
270 g hladkej múky
3 vajíčka
1 prášok do pečiva
40 – 50 g kryštálového cukru
1 vanilkový cukor, alebo lyžička vanilkovej esencie
Olej na vyprážanie
Práškový cukor na posypanie, prípadne obalenie (nemusí byť)
Ďalší recept, na dobrotu, ktorou som pohostila našich kamarátov pri návšteve na počas Chanuky sú tieto tvarohové šištičky. S cestom sa veľmi dobre pracuje, cesto nekysne, takže sú rýchlo hotové a vynikajúce. Tieto šišky nenapĺňame. Keďže cukor je už v samotnom ceste, môžeme, ale nemusíme ich v práškovom cukre obaľovať.

Postup

1.Elektrickým šľahačom vymiešame vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, prípadne esenciou. Múku preosejeme spolu s práškom do pečiva a s tvarohom postupne zapracúvame do cesta. Keď už elektrický šľahač nebude vládať, prejdeme na obyčajnú varešku.
2.Vypracujeme hladké cesto. Do horúceho oleja vhadzujeme guličky vytvorené dvoma lyžičkami. Cesto počas vyprážania naberie objem.
3.Šišky necháme odkvapkať na kuchynskom papieri. Ak chceme, môžeme ich obaliť v práškovom cukre, ale nie je to nutné.
4.Tieto šišky pripravujeme vždy čerstvé. Na druhý deň už to nie je ono.