Suroviny

4 vajíčka
2 čajové lyžičky horčice
Soľ, mleté ​​čierne korenie
Pažítka, alebo papriková pasta na ozdobu
K receptom na Šábes u nás neodmysliteľne patria plnené vajíčka. Pripravujeme ich spolu s deťmi, ktoré si môžu samé určiť, ako chcú vajíčka prerezať a ako ich hotové ozdobiť. Skladovať ich asi treba v chladničke, ale túto potrebu sme nikdy nemali, vždy zmiznú za chvíľu.

Postup

1.Vajíčka uvaríme natvrdo vo vode alebo vo vajíčkovare. Keď sú uvarené schladíme ich v miske so studenou vodou. Vajíčka ošúpeme a opatrne pozdĺžne rozkrojíme.
2.Žĺtky vydlabeme a dáme do misky, kam pridáme horčicu a vidličkou rozmiešame. Osolíme, okoreníme a ochutnáme.
3.Zmesou potom naplníme bielky a ozdobíme napríklad paprikovou pastou alebo petržlenovou vňaťou či pažítkou.
4.Paprikovú pastu zakúpite napríklad v maďarských potravinách. Z uvedeného množstva získame 8 kusov.