Suroviny

4 zemiaky
Miska zelených fazuliek, kľudne mrazených
3-4 cherry, alebo obyčajné rajčiny
Olivový olej
Soľ
Oregano
Počas môjho života na Sicílii som sa naučila robiť tento skvelý osviežujúci šalát. Miestne obchodíky so zeleninou ponúkajú vždy poobede okrem skvelej čerstvej zeleniny aj zemiaky varené v šupke, varené zelené fazuľky, a pečené cibule, či papriky. Práve z niektorých z týchto ingrediencií sa skladá tento jednoduchý šalát, ktorý som prebrala od miestnych a robila ho vždy na šábes.

Postup

1.Zemiaky uvaríme v šupke a ošúpeme. Ak majú veľmi jemnú šupku a máte to radi, nešúpte ich.
2.Fazuľky uvaríme vo vode, ak pracujeme z čerstvými, odstránime z nich špic a ak sa nám to podarí aj vlas z celej dĺžky fazuľky.
3.Čerstvé fazuľky po uvarení nakrájame, mrazené sú väčšinou už nakrájané. Zemiaky a fazuľky necháme úplne vychladnúť. Vychladnuté ich zmiešame s nakrájanými cherry rajčinkami.
4.Dochutíme olivovým olejom, soľou a oreganom. Pred servírovaním vložíme ešte do chladničky, aby bol šalát svieži.