Suroviny

250 g uvarenej ryby (kapor, treska)
2 vajcia
1 cibuľa
Citrónová šťava z 1 citróna
4 lyžice jemnej macesové múky + trochu na obaľovanie
petržlenová vňať
Soľ, korenie
Olej na vyprážanie
Na Pesach je jednou z mojich obľúbených potravín ryba. Chutí celej rodine a ľahko sa upraví tak, aby sa mohla jesť práve na tento sviatok. Krokety sú len jednou z mnohých možností. Môžete skúsiť krokety upiecť ak ich nechcete vyprážať. My často nevyprážame, ale v tomto prípade robím výnimku.

Postup

1.V chopperi nakrájame nadrobno cibuľu. Pridáme očistenú rybu, macesovou múku, jedno vajce, trochu citrónovej šťavy, petržlenovú vňať, soľ a korenie.
2.Rozmixujeme a z hmoty rukami tvoríme krokety. Každú namočíme v rozmiešanom vajci a obalíme v macesovej múke.
3.Smažíme na rozpálenom oleji dohneda.
4.Necháme odkvapkať a servírujeme najlepšie horúce, pokvapkané citrónovou šťavou a posypané petržlenovou vňaťou