Suroviny

Lístkové cesto (už vyvaľkané a na papieri na pečenie nám ušetrí čas)
Čerstvá rucola, alebo baby špenát
Plátkový syr
Vajíčko na potretie
Slané slimáčiky z lístkového cesta rada pripravujem na rôzne oslavy a posedenia. Pripravím ich vždy behom chvíľky a zo zbytkov cesta pripravím tyčinky jednoducho tak, že cesto nakrájam na tyčinky, potriem vajíčkom a posypem syrom, alebo makom, či sezamom.

Postup

1.Predhrejeme rúru na 220°, prípadne sa riadime pokynmi na balení cesta.
2.Cesto rozbalíme a poukladáme naňho rucolu, alebo baby špenátvo väčšom množstve. Celú plochu pokryjeme plátkovým syrom.
3. Zrolujeme opatrne začínajúc z kratšej strany obdĺžnika. Zrolované cesto nakrájame na asi 1,5cm hrubé kusy, poukladáme ich na plech nie veľmi natesno, aby sa pri pečení nespojili.
4.Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme asi 20 minút.