Recipe Category: Čo varím bežne

Home / Čo varím bežne
Recipe

Marhuľovo–tvarohový páj (M)

Čo je na lete najlepšie okrem tepla a slnka? Predsa skvelé sezónne ovocie. Na prípravu tohoto jednoduchého, ale výborného koláčika odporúčam použiť akékoľvek čerstvé letné ovocie, prípadne mrazené marhule, či slivky.

Recipe

Čokoládový cheesecake (M)

Jedna z mojich obľúbených narodeninových sladkostí je čokocheesecake. Klasický cheesecake robím pečený (recept je tu:Cheesecake), tento recept je naopak na nepečený cheesecake. Na zahustenie krému som použila xantanovú gumu, ktorú dostať v obchodoch so zdravou výživou, alebo na e-schopoch, certifikovanú košer verziu na Amazone

Recipe

Čerešňový crumble (M)

Keď som ešte žila v Taliansku a pripravovala som pre priateľov čerešňový alebo jablkový crumble, jeden z mojich priateľov sa vyjadril, že odkedy ochutnal môj crumble, jeho život už nebol ako predtým. Skúste a uvidíte. Príprava je rýchla a jednoduchá a výsledok úžasný.

Recipe

Banánové lievance (M)

Určite to tiež poznáte. Kúpite banány a nikto ich neje. Pomaly prejdú zo stavu nezrelosti do stavu hniloby a vy neviete čo s nimi. Nabudúce, keď sa to stane, spomeňte si na tento recept. Banány využijete, s pocitom (naozaj ide iba o pocit) že uvaríte niečo zdravšie a ešte to aj celej rodine bude chutiť. Lievance si občas berieme aj do krabičky ako desiatu, sú dobré aj studené.

Recipe

Jahodová pena (P)

Spomínate si ešte na leto so starými rodičmi? Mne moju babinu pripomína práve táto veľmi jednoduchá pena z ovocia. Použila som jahody, ale kedysi sme mávali malinovú. Môžete použiť aj ríbezle, alebo iné obľúbené bobule. Z uvedeného množstva budete mať penu pre celú rodinu. Mala som k dispozícií zrovna 5 zamrazených bielkov.

Recipe

Voňavá polievka z hokkaida (P)

Roky varím polievku z tekvice hokkaido. Milujú ju všetci, deti aj dospelí. Tento recept je výsledkom experimentovania hlavne s koreninami. Vyskúšala som rôzne kombinácie a táto nám chutí najviac. Recept je parve.

Recipe

Špargľové rizoto (M)

Je sezóna špargle a to u mňa doma automaticky znamená, že sa bude jesť špargľa v najbližších týždňoch aspoň päť krát, možno aj viac. Môj obľúbený recept z tejto úžasnej zeleniny je práve rizoto. Viem ho robiť len po taliansky. Inak to proste fakt neviem. Bude krémové a ak ste aj na krémové rizoto zvyknutí, dokonca bude možno ešte krémovejšie ako obvykle, ak použijete môj trik s končekmi stoniek, o ktorom sa dočítate priamo v recepte.

Pri rizote ryžu vždy vážte podľa počtu stravníkov. Na jednu osobu počítajte 80 g ryže v suchom stave, maximálne 100 g v prípade veľmi veľkého hladu.

Recipe

Radicchio rosso al forno (P) – pečená červená čakanka

Červená čakanka grilovaná a pečená je obľúbeným talianskym pokrmom. Túto úžasnú zeleninu, hlavne tú z okolia Trevisa, u nás síce často nevidno, ale ak sa vám dostane do ruky pripravte ju takto. Jednoducho, rýchlo a dobre. Dá sa použiť aj surová do šalátu, prípadne do slaných koláčov, či do rizota. Ale ak chcete výbornú prílohu, či ľahkú večeru, skúste tento recept.

Recipe

Špargľový quiche (M)

Špargľová sezóna pokračuje a pre mňa by sa nemusela nikdy skončiť. Dokonca aj môj syn, ktorý momentálne neje takmer nič ju má rád (to znamená, že zje tak dve špičky a jasáme od radosti). No čo, je to gurmán.

Recept na špargľový quiche je v podstate rovnaký ako na iné zeleninové quiche, ktoré rada pripravujem. Používam lístkové cesto, ktoré určite nie je ľahké na prípravu, preto ho kupujem hotové. Pre tých, ktorí takto postupovať nechcú napíšem nabudúce o tom, ako i pripraviť cesto na quiche doma.

  • 1
  • 2