Recipe Category: Čo varím bežne

Home » Čo varím bežne
Recipe

Voňavá polievka z hokkaida (P)

Roky varím polievku z tekvice hokkaido. Milujú ju všetci, deti aj dospelí. Tento recept je výsledkom experimentovania hlavne s koreninami. Vyskúšala som rôzne kombinácie a táto nám chutí najviac. Recept je parve.

Recipe

Špargľové rizoto (M)

Je sezóna špargle a to u mňa doma automaticky znamená, že sa bude jesť špargľa v najbližších týždňoch aspoň päť krát, možno aj viac. Môj obľúbený recept z tejto úžasnej zeleniny je práve rizoto. Viem ho robiť len po taliansky. Inak to proste fakt neviem. Bude krémové a ak ste aj na krémové rizoto zvyknutí, dokonca bude možno ešte krémovejšie ako obvykle, ak použijete môj trik s končekmi stoniek, o ktorom sa dočítate priamo v recepte.

Pri rizote ryžu vždy vážte podľa počtu stravníkov. Na jednu osobu počítajte 80 g ryže v suchom stave, maximálne 100 g v prípade veľmi veľkého hladu.

Recipe

Radicchio rosso al forno (P) – pečená červená čakanka

Červená čakanka grilovaná a pečená je obľúbeným talianskym pokrmom. Túto úžasnú zeleninu, hlavne tú z okolia Trevisa, u nás síce často nevidno, ale ak sa vám dostane do ruky pripravte ju takto. Jednoducho, rýchlo a dobre. Dá sa použiť aj surová do šalátu, prípadne do slaných koláčov, či do rizota. Ale ak chcete výbornú prílohu, či ľahkú večeru, skúste tento recept.

Recipe

Špargľový quiche (M)

Špargľová sezóna pokračuje a pre mňa by sa nemusela nikdy skončiť. Dokonca aj môj syn, ktorý momentálne neje takmer nič ju má rád (to znamená, že zje tak dve špičky a jasáme od radosti). No čo, je to gurmán.

Recept na špargľový quiche je v podstate rovnaký ako na iné zeleninové quiche, ktoré rada pripravujem. Používam lístkové cesto, ktoré určite nie je ľahké na prípravu, preto ho kupujem hotové. Pre tých, ktorí takto postupovať nechcú napíšem nabudúce o tom, ako i pripraviť cesto na quiche doma.

Recipe

Jemný hruškový koláč (M)

Máme prebytok hrušiek. Asi to začína byť vidno, keď už pridávam druhý recept na hruškový koláč. Skúste tento, je veľmi jemný a cesto napriek jednoduchosti chutí výborne. Hrušky trošku okoreňte čiernym korením, či škoricou, bude ešte lepší.

Recipe

Hríbové rizoto (P/M)

Máte radi krémové rizoto aké vedia robiť len v Taliansku? Tak toto je presne ono. Naučila som sa ho robiť pri mojom dlhoročnom pôsobení na juhu Talianska a garantujem vám, že po vyskúšaní krémového rizota už také to klasické čo sme kedysi volali „rizoto“ nebudete chcieť ani vidieť. Môžete si ho pripraviť vo verzii parve, alebo mliečnej.

Recipe

Syrové muffiny (M)

Tento recept som použila čírou náhodou keď som sa rozhodovala čo pripraviť dcére na oslavu narodenín. Potrebovala som niečo rýchle, jednoduché a hlavne, aby to netrebalo krájať ani zložito servírovať. Na muffiny používam najradšej papierové košíčky, ale keď zrovna žiadne doma nemáte, použite formu na muffiny vymazanú maslom, alebo olejom a vysypanú múkou. S košíčkami je čistenie formy oveľa jednoduchšie (vlastne v podstate takmer žiadne a to predsa chceme).

Recipe

Brownies (P)

Keď dostanete chuť na niečo extrémne čokoládové skúste tieto brownies. Sú bezlepkové, parve (ak použijete tú správnu čokoládu), veľmi rýchle na prípravu a určite neuhádnete z čoho sú vyrobené. Na ich výrobu som použila konzervu cíceru, ale dajú sa výborne pripraviť aj z konzervy akejkoľvek fazule. Keďže mám doma vždy aspoň jednu konzervu cíceru kvôli častej výrobe hummusu, u mňa vyhráva práve cícer. Pri pečení dávajte pozor na čas, aby koláčik nevyschol.

  • 1
  • 2