Suroviny

40 g mandlí (môžete dopoužívať napríklad aj plátky mandlí, tak ako ja)
50 g múky
40 g masla
50 g trstinového cukru
300 g vykôstkovaných čerešní
Keď som ešte žila v Taliansku a pripravovala som pre priateľov čerešňový alebo jablkový crumble, jeden z mojich priateľov sa vyjadril, že odkedy ochutnal môj crumble, jeho život už nebol ako predtým. Skúste a uvidíte. Príprava je rýchla a jednoduchá a výsledok úžasný.

Postup

1.Predhrejeme rúru na 180°. Polovicou cukru zasypeme čerešne a premiešame.
2.Mandle v chopperi rozmelieme na väčšie kúsky. Pridáme múku, zbytok cukru a maslo a rozmelieme na mrveničku.
3.Čerešne poukladáme na dno menšieho pekáčika a kompletne zasypeme mrveničkou.
4.Pečieme asi 20 minút.