Suroviny

3 zrelé banány
120 g polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
90 ml mlieka
1 vanilkový cukor
2 vajíčka
Určite to tiež poznáte. Kúpite banány a nikto ich neje. Pomaly prejdú zo stavu nezrelosti do stavu hniloby a vy neviete čo s nimi. Nabudúce, keď sa to stane, spomeňte si na tento recept. Banány využijete, s pocitom (naozaj ide iba o pocit) že uvaríte niečo zdravšie a ešte to aj celej rodine bude chutiť. Lievance si občas berieme aj do krabičky ako desiatu, sú dobré aj studené.

Postup

1.Banány nakrájame na väčšie kusy do nádoby, kde budeme mixovať tyčovým mixérom. Pridáme mlieko, vanilkový cukor a vajíčka a rozmixujeme.
2.Prášok do pečiva zmiešame s múkou a pridáme do rozmixovaných banánov.
3.Na lievancovej (alebo aj obyčajnej) panvici smažíme na troche oleja lievance. Podávame s kyslou smotanou, škoricou, džemom atď.