Suroviny

Červená čakanka
Olivový olej
Soľ
Mleté čierne korenie
Červená čakanka grilovaná a pečená je obľúbeným talianskym pokrmom. Túto úžasnú zeleninu, hlavne tú z okolia Trevisa, u nás síce často nevidno, ale ak sa vám dostane do ruky pripravte ju takto. Jednoducho, rýchlo a dobre. Dá sa použiť aj surová do šalátu, prípadne do slaných koláčov, či do rizota. Ale ak chcete výbornú prílohu, či ľahkú večeru, skúste tento recept.

Postup

1.Predhrejeme rúru na 180°.
2.Čakanku umyjeme a rozkrojíme na polovicu. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme 15 minút.
3.Počas pečenia môžeme otočiť. Pri servírovaní môžeme ešte pridať trochu olivového oleja.. Ochutíme soľou, korením, kto chce môže pridať bylinky.