Suroviny

Na cesto:
200 g hladkej múky
50 g žitnej múky (ak nemáte žitnú použite hladkú múku)
120 g rastlinného tuku, alebo masla
30 g práškového cukru
Na náplň:
250 g (vanička) mäkkého tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
Očistené marhule, alebo iné ovocie
Čo je na lete najlepšie okrem tepla a slnka? Predsa skvelé sezónne ovocie. Na prípravu tohoto jednoduchého, ale výborného koláčika odporúčam použiť akékoľvek čerstvé letné ovocie, prípadne mrazené marhule, či slivky.

Postup

1.Všetky suroviny na cesto rýchlo spracujeme, dbáme na to aby v ceste nezostali kusy nespracovaného tuku. Cesto odložíme v chladničke aspoň na hodinu.
2.Môžeme ho kľudne použiť až ďalší deň, prípadne ho môžeme zamraziť.
3.Tvaroh rozmiešame s cukrom. Cesto vyvaľkáme. Môžeme ho vyvaľkať po častiach a preniesť do formy na páj a postláčať jednotlivé časti dokopy. Na cesto vylejeme tvarohovú náplň a vyrovnáme.
4.Na tvaroh poukladáme očistené ovocie. Môžeme ešte celý koláčik posypať práškovým cukrom.
5.Pečieme v statickej rúre asi 40 minút na 180°.