Suroviny

2 jablká
4 ks datlí
hrsť orechov alebo mandlí
2 čajové lyžičky džemu
1 čajová lyžička medu
Tento recept je výborný na chladné jesenné a zimné večery. Ide o jednoduchú úpravu jabĺčiek, ktorú zvládnu aj trochu väčšie deti.

Postup

1.Predhrejeme rúru na 180 stupňov. Vykôstkované datle nakrájame na malé kúsky. Hrsť orechov alebo mandlí nakrájame, alebo podrvíme valčekom. Datle a orechy zmiešame s džemom a medom.
2.Jablká umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do diery od jadrovníka umiestnime datľovú zmes. Takto naplnené jablká postavíme do pekáča, alebo na hlbší plech, najlepšie tak, aby boli opreté o kraj a stáli rovno.
3.Pečieme asi 20 minút.